Ninebot by Segway KickScooter ES1 cu optiune de upgrade la baterie
Daca vorbim de trotinete electrice, primul lucru pe care o auzim de la oricine: Ce autonomie are? Caci oricat ar fi autonomia unui astfel de vehicul electric, inca e putin pentru majoritatea celor care sunt interesati de un astfel de mod de deplasare.
Ninebot by Segway Xiaomi Mijia momentan are 3 modele (cred ca numai doua se regasesc pe piata din Romania), care aduc ceva nou, si anume: optiunea de a atasa o baterie externa in afara de cel existent, pentru a mari puterea si autonomia trotinetei!
Ninebot by Segway KickScooter ES1 este cel mai “simplu” model al acestui producator, avand urmatoarele caracteristici:
– greutatea. Aceasta trotineta are o greutate de 11.3 kg, o greutate care poate crea deja probleme pentru unii, insa bateria e ceea ce “trage” la aceste trotinete electrice. Sa nu va asteptati ca o trotineta cu o greutate de sub 10 kg, sa duca un adult de peste 70 dekg mai mult de 10 km!
– plierea. Cand ajungi la destinatie, o poti plia apasand doar cu piciorul, fara pic de efort fizic. La multe alte marci plierea este o problema si anevoioasa.
– autonomia. Aici e intodeauna de cantec, si modul in care calculeaza producatorul. Ninebot by Segway KickScooter ES1 are o autonomie oficiala de 25 de km, asta cu o persoana de 75 kg, pe plan, la o temperatura de 25°C si fara vant. La o persona de 85 de kg, si mers la maxim, trebuie sa va asteptati la o autonomie de aproximativ 10-12 km. Daca vreti sa mariti autonomia, puteti adauga o extensie de acumulator foarte usor, care va creste atat viteza maxima de rulare cat si autonomia. Acest acumulator cand am verificat eu, era la 1000 de ron.
– viteza maxima este de 20 km/h, viteza care se atinge lejer si destul de repede dupa pornire.
VEZI UN PRET FOARTE MIC LA ACEST MODEL PE GEARBEST
– 3 moduri de functionare: mod limitat – se poate seta o viteza maxima din aplicatie, fiind ideal pana cand va obisniti cu trotineta (sau ca o limitare pentru copil). Modul standard presupune viteza maxima de 20 km/h si o acceleratie lina, iar modul Sport va ofera o acceleratie mai rapida, dar aceasi viteza maxima. Aceste moduri pot fi selectate foarte usor cu apasarea repetitiva a butonului, care este integrat perfect in ghidon, alaturi de afisajul electronic care arata viteza de rulare, capacitatea acumulatorului, modul de rulare si conectivitatea prezenta.
– confort. Trotineta este echipata cu roti de 8 inchi (cele din spate sunt putin mai mici, de 7.5), din cauciuc plin, care chiar daca nu ofera un confort la fel de bun, te scapa de problemele care pot sa apara la cele cu aer. La roata din fata este si amortizor, care mai preia ceva din socuri.
– accelerarea si frana pe fata este foarte usor de folosit cu cele doua manete, insa ceea ce e super fain este modul in care poti tine viteza de rulare constanta tinand in aceasi pozitie acceleratia aproximativ 5-7 secunde, si care revine in mod manual imediat ce apesi iarasi pe acceleratie sau frana 🙂 Frana din spate este de tip mecanic, adica apesi cu piciorul.
– pentru rulare in conditii de vizibilitate redusa, are far led, dar numai pe fata, in spate avem benzi reflectorizante. Aceste benzi se regasesc si pe lateralul trotinetei.
– acumulatorul are o capacitate nominala de 187 Wh, cu protectie la supraincalzire, si duce un motor de 250W. Durata de incarcare nu este una char micca, caci poate tine pana la 4 ore.
ALTE REVIEW-URI SI PARERI POT SA APARA SI AICI
Ninebot by Segway KickScooter ES1 (Xiaomi Mijia) este o trotineta foarte reusita, cu specificatii bune, insa ES2 te pune pe ganduri, la alegerea modelului, chiar daca este vorba de o diferenta de 500 de lei.
Pingback: Modelul upgradat Ninebot by Segway KickScooter ES2 | Trotinete electrice